5 januari 2018 21:10
SSL Dam

Det blev vinst för IKSU i omstarten efter julvilan. Hemma i Umeå spred laget målskyttet över sex spelare när nästjumbon Warberg besegrades.

IKSU - Warberg 6-2 (2-0, 3-1, 1-1)

Mål IKSU: Cornelia Fjellstedt, Sofia Joelsson, Emelie Wibron, Malgorzata Pazio, Iza Rydfjäll, Julia Nordin

Mål Warberg: Andrea Envall, Linn Johansson

Lagom till julledigheten fick IKSU se sin långa segerrad brytas, då laget föll mot Rönnby. På fredagskvällen var Umeågänget tillbaka i spel igen och det började bra hemma mot Warberg. Julia Nordin skickade 1-0 i nät efter fyra minuters spel och Emelie Wibron utökade siffrorna i den första perioden.

Det riktiga matchavgörandet kom sedan i mittenakten. Då hittade Malgorzata Pazio rätt bara en minut in, innan både Iza Rydfjäll och Cornelia Fjellstedt fyllde på med varsitt mål.

Linn Johansson gav Warberg visst hopp genom sin reducering, men i den tredje perioden stängde IKSU skickligt ner gästerna. De pålitliga målskyttarna Sofia Joelsson och Andrea Envall hittade nätet för respektive lag. Det gav slutsiffrorna 6-2. IKSU studsade därmed snabbt upp på segerspåret och jagar vidare mot tabelltoppen, samtidigt som nästjumbon Warberg gick sin sjätte raka förlust till mötes.