Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
IKSU
IKSU

Slutspel i sikte - Sirius tar emot IKSU

9 mars 2018 11:30
Matchguide

Grundserien lider mot sitt slut och runt slutspelstrecket är det fortsatt stor dramatik. Uppsalalaget Sirius har allt i egna händer och kan vid seger på fredagen ta ett stort kliv mot att förlänga sin säsong. Då ska dock tabelltrean IKSU slås - ett lag som kommer till spel med tio raka trepoängare.


Sirius - IKSU

Fredag 19:00 IFU Arena

Fem senaste Sirius: V, F, F, V, V

Fem senaste IKSU: V, V, V, V, V

Tre omgångar återstår innan SSL:s grundserie säsongen 2017/2018 ska sammanfattas. Inför fredagskvällens stekheta drabbningar är det fortfarande en hel del som kan hända i form av positionsskiftningar - framförallt vad det gäller kring slutspelsstrecket.

Högst iblandade i den fighten är Uppsalalaget Sirius. Med sina 29 inspelade poäng på 23 matcher har laget placerat sig på en sjundeplats i tabellen med ett tvåpoängsgap ner till "ingenmansland". Således har Uppsalalaget allt i sina egna händer inför avslutningen på SSL-säsongen. Senast kommer man från en tight seger hemma mot jumbon Linköping där en 7-3-ledning till den tredje perioden hämtades upp av östgötarna. Väl i efterföljande förlängningsspel kunde Anna Gertz fixa bonuspoängen för hemmalaget i powerplay och Sirius kunde åter titulera sig som segrare efter två raka förluster. Nu står IKSU för dörren - ett IKSU som kommer till spel med tio raka trepoängare.

Tabelltrean IKSU är SSL:s formstarkaste lag just nu. Med tio raka segrar, och full pott i samtliga, har man krigat till sig en topplacering i tabellen och huserar på en tredjeplats inför fredagens omgång. Siktet är inställt på den absoluta toppen för de regerande mästarna - dit det är två poäng - när man reser söderut för att ta sig an Sirius. Senast IKSU drabbade samman med Uppsalalaget segrade man med 9-4 efter en stark tredjeperiod och förhoppningen nu är att kunna reprisera den insatsen i sin fortsatta jakt på ovanliggande Pixbo och KAIS Mora.