Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

JIK värvar: "En idrottstalang utöver det vanliga"

13 augusti 2018 18:45
SSL Dam Silly

En unik multitalang - så beskrivs Jönköpings senaste nyförvärv. Innebandyspelaren och elitfriidrottaren Alma Kilpeläinen förstärker JIK:s trupp inför starten av SSL Dam.


– Alma är en idrottstalang utöver det vanliga. Detta garanterar att vi får en vältränad, stark och explosiv spelare, skriver JIK via klubbens egna hemsida.

Nyförvärvet Alma Kilpeläinen bedriver dubbla elitsatsningar. Vid sidan av sin innebandykarriär är 19-åringen även en av Sveriges främsta friidrottare, där hon tävlar inom mångkamp.

Innebandymässigt kommer Kilpeläinen från moderklubben Ljungby, där hon den gångna säsongen var nära att nå kvalspel mot Allsvenskan. I division 1 blev det nio mål, 14 assist och totalt 23 poäng för den offensivt lagde backen. Jönköping välkomnar sitt nyförvärv, som ger ytterligare småländskt touch på JIK-truppen.

– Det är klart att vi inte skulle tacka nej till en etablerad landslagsspelare. Men det är minst lika spännande att se en lovande spelare blomma ut, kommenterar Magnus Ander från JIK:s sportgrupp.