IKSU

IKSU körde över Linköping

19 november 2017 15:05
SSL Dam

IKSU gjorde processen kort när man gästade Linköping i den 12:e SSL-omgången. Redan i den första perioden visade man vägen och stänkte in sex mål - och skulle göra ytterligare nio innan slutsignalen ljöd i Folkungahallen.

Linköping - IKSU 2-15 (1-6, 0-3, 1-6)

Mål Linköping: Lisa Stellansdottir 2

Mål IKSU: Sofia Joelsson 3, Cornelia Fjellstedt, Johanna Hultgren, Amanda Delgado Johansson 3, Alice Granstedt 4, Emelie Wibron, Louisa Turton, Maja Viström

IKSU:s fina segersvit fortsätter. I den 12:e SSL-omgången på söndagseftermiddagen gick man för sin sjunde raka seger när man gästade Folkungahallen i Linköping, där det redan i den första perioden skulle smälla sex gånger bakom hemmalagets målvakt Elin Rosén.

Trots att gästerna inledde målskyttet redan efter 16 sekunder skulle Linköping kvittera knappt en minut senare genom Lisa Stellansdottir. IKSU tog därefter tag i taktpinnen rejält och gick segrande ur den första perioden med 6-1, för att i den andra gå upp till en åttamålsledning.

I den tredje och sista akten fortsatte målkavalkaden och slutade på hela 2-15 efter 60 spelade minuter. Alice Granstedt blev fyramålsskytt, men poängbäst i Umeålaget blev dock Cornelia Fjellstedt med sina fem assist och ett mål.