Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Mora
MORA

Duellen mellan poängdrottningarna går vidare

7 april 2018 10:00
SSL-slutspelet

Moa Tschöp gjorde flest poäng, men Anna Wijk stod ändå som segrare. KAIS Mora kopplade senast övertaget i semifinalen och nu är det upp till Täby att resa sig i sin hemmaborg.


Täby - KAIS Mora

Lördag 17:00 Tibblehallen

KAIS Mora rullar till Stockholm ett steg närmare just finalstaden och en plats i Globen. Dalalaget tog i torsdags hem segern i den första semifinalen, men knappast utan att behöva anstränga sig. För det var Täby som kom ut klart bäst i Unihoc Arena och efter bara nio minuters spel hade gästerna ryck ifrån med tre bollar.

Mora iscensatte därifrån en upphämtning och 19.38 in i mittperioden hade Anna Wijk kvitterat siffrorna. Bara 18 sekunder senare spelade lagkaptenen även fram Elin Reinestrand till 5-4 och Mora släppte inte ifrån sig ledningen. Vinsten skrevs till 7-4, en urstark vändning som innebär ledning i matchserien.

Bland de drivande spelarna i torsdagens triumf fanns Anna Wijk. Centerstjärnan stod för två mål och en assist, men var trots det inte den klarast lysande stjärnan ute på planen. För i Täbylägret svarade Moa Tschöp för hela fyra poäng och idag fortsätter frontfigurerna sin egna uppgörelse.

Det har blivit dags för rond två i semifinalserien. Täby står med hemmaplansfördel och spelar i Tibblehallen, där laget nu vunnit fem raka matcher. En sjätte seger är närmast ett måste, annars riskerar KAIS Mora att segla iväg ytterligare ett steg mot SM-finalen.