Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Pixbo
PIX

Mästarna tar sig an Pixbo

6 april 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

För andra året i följd drabbar IKSU och Pixbo samman i en SM-semifinal. I fjol var det som bekant Umeålaget som segrade innan SM-guldet bärgades hem - nu är frågan om västgötarna ska få revansch.


IKSU - Pixbo

Fredag 18:30 Umeå Energi Arena Vatten

IKSU:s kvartsfinalserie blev en tämligen bekväm resa. Genom tre raka segrar mot Malmö, där Umeålaget hängde in 28 baljor och bara släppte fem mål förbi sig, avancerade västerbottningarna till en semifinal där nu Pixbo väntar för andra året i följd. I fjol var det som bekant IKSU som gick vidare efter 3-1 i matcher innan man äntrande finalen och tog hem SM-guldet.

– Vi vill försvara vårt guld. Det är ingen extra press för det. Vi vet vad vi kan och vad vi vill. Får vi allt att stämma så är vi ett oerhört bra lag. Spelar vi så bra som jag vet att vi kan göra, då kan jag inte se att något lag ska vinna över oss, sade Johanna Hultgren i en intervju med SSL.se.

För Mölnlyckelaget Pixbo blev det fyra matcher innan avancemanget till semifinalen var ett faktum. De två första fighterna gick man segrande ur med 8- respektive 7-4 innan Rönnby reducerade serien efter en rafflande match som slutade 3-2. Med samma siffror vann Pixbo den fjärde kampen och är för femte året i följd i en SM-semi. Och Isabell Krantz har en bra känsla inför den stundande fighten.

– Känslan är väldigt bra. Precis som det ska vara. Det märks att det är slutspel. Det är laddat och det blir lite smågrinigt på varje träning, vi är ruggigt förberedda för semifinalerna. Att IKSU inte kan besegras får stå för dem. Jag tror på seger för oss. Jag tror verkligen att vi vinner.