MUL

Gustav Svensson derbyhjälte för Mullsjö

28 november 2017 21:44
SSL Herr

Derbyt mellan Jönköping och Mullsjö var en målrik och jämn historia som till slut fick avgöras efter förlängning. Där klev gästernas Gustav Svensson fram och satte avgörande 7-6.

Jönköping - Mullsjö 6-7 e förl. (1-3, 3-1, 2-2, 0-1)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 2, Martin Glimberg, Emil Nilsen, David Östergren, Jesper Ekström.

Mål Mullsjö: Gustav Svensson 2, David Gillek, Kasper Hedlund, Rikard Eriksson, Anton Vestlund, Tobias Utterberg.

Mullsjö hoppade omgående tillbaka upp på vinnarspåret i SSL efter förlusten mot Falun för bara två dagar sedan, men det satt hårt åt för tabellfyran i derbyt mot nykomlingen Jönköping.

Hemmalaget inledde matchen bäst och tog ledningen genom Martin Glimberg innan gästerna vaknade till. Tre snabba Mullsjö-mål såg till att det var borta ledning inför period nummer två. Väl där var det hemmalagets tur att stänka dit tre raka kassar och återta ledningen. Några minuter innan pausvilan lyckades dock Rikard Eriksson kvittera.

Den tredje perioden var jämn och lagen gjorde två mål var vilket innebar förlängning. Där skulle gästernas Gustav Svensson sätta sin andra kasse för kvällen och bli derbyts och Mullsjös hjälte.