TSIBK

Starkt Telge spelade ut Karlstad

20 januari 2018 17:55
SSL Dam

Telge stod för en prickfri insats på bortaplan när Karlstad besegrades med 1-8. Gästerna stod för en imponerande defensiv som grundlade segern under lördagen.

Karlstad - Telge 1-8 (0-1, 0-2, 1-5)

Mål Karlstad: Malin Hjelm

Mål Telge: Felicia Forsmark 4, Clara Ekenström, Therese Gustafsson, Caroline Rosenberg, Therese Ahlqvist.

Telge kom till spel i bortamötet mot Karlstad med en defensiv som var stenhård. Hemmalaget hade stora problem att forcera genom gästernas försvarsmur och Telge spelade smart och var farliga framåt när lägena gavs.

Felicia Forsmark öppnade målskyttet för Telge i den första perioden och bjöd sedan på ett mål även i den andra perioden när Telge gick ifrån till en klar ledning med 3-0 efter 40 minuters spel.

När sedan Therese Gustafsson satte 0-4 i inledningen av den tredje perioden var segern säkrad för gästerna som kunde spela av matchen, och spela ut hemmalaget fullkomligt mot slutet. Det rann iväg i resultatraden när Telge kunde ta med sig alla tre poäng efter seger med 1-8.