Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Jönköping
JIK

Formsvagt Jönköping jagar revansch och slutspelsplats

19 januari 2018 15:00
Matchguide

Rönnby och Jönköping har mötts en gång denna säsong, då vann lördagens hemmalag med 7-2. Nu söker Jönköping revansch och kommer gå hårt efter de tre poängen då de bara har en poäng upp till en åtråvärd slutspelsplats.


Rönnby - Jönköping

Lördag 14.00 Bombardier Arena

Fem senaste Rönnby: F, V, V, V, F

Fem senaste Jönköping: F, F, V, F, F

Rönnby har endast förlorat sju matcher denna säsong, varav fyra har kommit på hemmaplan. Dock förlorade västeråslaget senast mot Endre. Innan dess hade man radat upp tre segrar i rad och man vill nu studsa tillbaka när Jönköping kommer på besök. Hemmalaget ligger just nu på en sjätteplats och har åtta poäng upp till IKSU på femteplatsen och tio poäng ned till Malmö och Sirius. Karin Nygren svarade senast för ett efterlängtat mål, Nygren hade gått poänglös i åtta raka matcher och hade inte gjort mål sedan omgång två.

Efter en stabil inledning av SSL med fem segrar och tre förluster har det gått desto tyngre för nykomlingen den senaste tiden. På de fem senaste matcherna har smålänningarna endast tagit en trepoängare. Kikar man tillbaka ännu längre så har Jönköping en trepoängare på de åtta senaste matcherna. Men trots svackan har gästerna bara en poäng upp till en åtråvärd slutspelsplats. Micaela Lundmark fick för första gången den här säsongen kliva av en match utan en enda poäng. Räkna med en revanschsugen Lundmark.

I det senaste mötet var det just Micaela Lundmark som svarade för det första målet i matchen, men därefter ångade Rönnby på och hade efter halva matchen skaffat sig en 5-1-ledning, matchen slutade sedan 7-2.