Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Nykomlingens första värvning: "Viktig ledartyp"

18 april 2018 10:00
SSL Herr Silly

FBC Kalmarsunds rustning inför den kommande SSL-säsongen har börjat. På onsdagsförmiddagen presenterade nykomlingen Kevin Björkström som sitt första nyförvärv.


Genom att slå Karlstad respektive Salem i kvalspelet blev FBC Kalmarsund som bekant klara för spel i SSL för knappt två veckor sedan. Förberedelserna inför intåget i svensk innebandys finrum har således tagit fart när klubben på onsdagsförmiddagen presenterade sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen - forwarden och poängmaskinen Kevin Björkström.

– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling, kommenterade huvudtränaren Adam Kallenberg till klubbens hemsida och fortsatte:

Björkström kommer från en urstark säsongen i Allsvenskan och Karlstad, där han på 21 matcher producerade imponerande 60 poäng. Utöver Karlstad har forwarden även representerat lag som Helsingborg och AIK.

– Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan, sade klubbchefen Per Viberg och fortsatte:

– Det finns få spelare på marknaden i Kevins kaliber utan kontrakt. Kevin är troligtvis den mest eftertraktade spelaren på marknaden just nu.

Björkström ser fram emot sin tid hos nykomlingen, som han tror kommer att kunna konkurrera med alla lag i högstaligan.

– Redan från början när Kalmarsund hörde av sig så fattade jag intresse. Så snart vi varit nere och hälsat på och fick förståelse för vilken resa man ska försöka göra så kände jag att detta är en chans jag inte vill missa.Föreningen har stora planer för framtiden och att få möjligheten till att kunna bidra mot uppsatta mål känns otroligt inspirerande. Jag fick en stark känsla av att Kalmarsund både sportsligt, förenings- och publikmässigt kommer kunna konkurrera med alla lag i SSL, sade Björkström själv.

Kontraktet med 28-åringen gäller över de två kommande säsongerna.