Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Sirius segrare i streckstiden

11 februari 2018 15:56
SSL Dam

Sirius plockade med sig samtliga tre pinnar i det jämna och heta streckstidsmötet med Dalen. Trots en sen reducering kunde gästerna från Uppsala hålla undan befästa sin slutspelsplats i SSL-tabellen.


Dalen - Sirus 3-4 (0-2, 2-1, 1-1)

Mål Dalen: Sandra Törnqvist 2, Elsa Frisk

Mål Sirius: Johanna Claesson, Linda Englund, Sofie Paulsson, Evelina Sparf

Sirius viktiga trepoängare i streckstridsmötet mot Dalen inleddes med en stark förstperiod. Laget gick upp till 2-0 genom Johanna Claesson och Linda Haglunds fullträffar, men tidigt i den andra skulle hemmalaget komma tillbaka. Först när Elsa Frisk satte reduceringen och sedan när Sandra Törnqvist såg till att ge mötet ett likaläge till 2-2.

Sirius ville dock annat. Sju minuter in i perioden satte Sofie Paulsson 3-2 i powerplay i en period som annars präglades av utvisningar - totalt fem stycken.

Det stekheta mötet skulle avgöras i den tredje perioden när Evelina Sparf gav Sirius en tvåmålsledning. När Sandra Törnqvist noterades sitt andra med en och en halv minut kvar levde Dalens hopp, men närmare än så kom inte hemmalaget när gästerna kunde hålla undan och plocka med sig samtliga tre poäng.

Därmed befäste Uppsalalaget sin slutspelsplats medan Dalen alltjämt vilar strax under strecket.