Växjö
VÄX

Växjö tog viktig bortaseger

17 december 2017 18:20

Växjö gästade under söndagen Höllviken och tog snabbt kommandot i matchen. Efter en spelad period stod det 4-1 till smålänningarna och ledningen var aldrig hotad. Växjö vann till slut med 8-3.

Höllviken - Växjö 3-8 (1-4,1-1,1-3)

Mål Höllviken: Nikolaus Moberg, Kim Lundström, Christoffer Andersson

Mål Växjö: Filip Kjellsson 2, Johan Roos, Oliver Johansson, André Andersson, Manuel Engel, Christopher Holmér, Oliver Johansson

Gästerna kom ut starkt och hade redan efter en minut och fyrtio sekunder tagit ledninge med 2-0. När André Andersson gjorde Växjös tredje mål för kvällen vaknade hemmalaget, för bara drygt 30 sekunder senare gjorde Nikolaus Moberg Höllvikens första mål.

När den andra perioden startade hade smålänningarna skaffat sig en 4-1-ledning. Höllviken fick in en reducering kort in i den andra perioden. Växjö fortsatte dock att ha kontroll över spelet och Filip Kjellsson gjorde 5-2 med drygt två minuter kvar av mittenakten.

I den sista perioden tog gästande Växjö tillbaka kommandot och ledning var aldrig hotat. När tre spelade perioder var slut stod det 4-8 på tavlan. Detta gör att Växjö nu ligger femma i tabellen, fyran Linköping har även dem 33 poäng men har bättre målskillnad än smålänningarna.