Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Karlstad
KAR

Rasmussen ledde Malmö till viktig seger

9 mars 2019 15:05
SSL Dam

Det var viktiga poäng på spel i Baltiska Hallen idag när Malmö tog emot Karlstad. Efter en mållös första period släppte det sedan för de båda lagen och Ellen Rasmussen såg till att tre poäng stannade i Malmö - med sina tre mål och två assist.


Resultatet:

Malmö - Karlstad 7-4 (0-0, 3-1, 4-3)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 3, Frida Mainz Olsson 2, Marlene Lennartsson, Hanna Simonsson

Mål Karlstad: Linnea Juhlin 2, Luize Bilinska, Amanda Berggren

Rubrikerna:

– Efter en mållös första period öppnades sedan målskyttet för de båda lagen i mittenakten. Ellen Rasmussen såg till att Malmö tog ledningen med 2-0, först genom att passa fram till Marlene Lennartsson och hittade sedan själv nätmaskorna. Karlstads poängdrottning Luize Bilinska reducerade för gästerna, men Rasmussen såg till att skåningarna gick till pausvila med en 3-1-ledning.

– Karlstads Linnea Juhlin svarade för en viktig reducering i inledningen av den tredje perioden. Men glödheta Rasmussen och Hanna Simonsson såg till att skånelaget var tillbaka i en tvåmålsledning med drygt elva minuter kvar av matchen. I samband med att Malmö gjorde 6-3 tog bortalaget time out och 14 sekunder senare kom ytterligare en reducering, men värmlänningarna kom inte närmare än så. Matchen slutade 7-4 till Malmö.

– Ellen Rasmussen svarade idag för tre mål och två assist. Rasmussen har nu svarat för 46 poäng på 22 matcher och leder den interna poängligan. Karlstads Linnea Juhlin som svarat för tre mål och sex assist inför dagens möte noterades för tre nya poäng idag - två mål och en assist.

– Malmö är kvar på en niondeplats men har den sista slutspelsplatsen inom räckhåll med nio poäng kvar att spela om. Karlstad är fortsatt tolva med 16 inspelade poäng, med fyra respektive fem poäng ned till Göteborg och Örnsköldsvik under strecket.