TSIBK

Telge bröt dyster förlusttrend

19 november 2017 15:25
SSL Dam

Efter åtta raka förluster är Telge återigen ett vinnande lag. Detta efter att ha besegrat Dalen med 7-6 på bortaplan - där framförallt Therese Gustafssons fyra raka mål i mittperioden blev avgörande.

Dalen - Telge 6-7 (3-2, 0-5, 3-0)

Mål Dalen: Frida Eriksson 3, Victoria Ström, Linnea Nylén, Clara Forssén,

Mål Telge: Åsa Tjusberg, Felicia Forsmark 2, Therese Gustafsson 4

Efter åtta raka nederlag kan Telge äntligen andas ut. På söndagen kom säsongens andra seger när man gästade Umeå och IBK Dalen i ett bottenmöte.

Det var framförallt i den andra perioden som gästerna från Södertälje skulle lägga grund för sin seger. Efter en jämn förstaperiod där hemmalaget vann med 3-2, stänkte Telge in fem raka mål bakom Matilda Wirtig. Therese Gustafsson gjorde fyra raka innan Felicia Forsmark fastställde målskyttet efter två spelade perioder till 7-3.

I den andra kröp Dalen närmare och var bara ett mål ifrån att hämta upp underläget när bland annat Frida Eriksson fullbordade sitt hattrick. Någon upphämtning blev det dock inte och Telge kunde plocka med sig samtliga tre pinnar ner till Södermanland.