Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Pixbo
PIX

Dalen jagar sista slutspelsplasten - och revansch

16 februari 2018 15:00
Matchguide

Dalen har just nu bara en poäng upp till den sista slutspelsplatsen, men det är fyra lag involverade i den kampen och det är kritiska poäng på spel. Under lördagen är det tabellfyran Pixbo som kommer på besök - ett Pixbo som vann klart senast lagen drabbades samman.


Dalen - Pixbo

Lördag 17.00 Umeå Energi Arena

Fem senaste Dalen: F, V, F, F, F

Fem senaste Pixbo: F, V, V, V, F

Med endast fem omgångar kvar är det ordentlig kamp om den sista slutspelsplatsen. Ett av lagen som har ett gyllene läge att knipa den är Dalen, som ligger nia men med samma poäng som tian Jönköping - 36 poäng. Lagen som just nu har de två sista slutspelsplatserna är Sirius och Helsingborg, båda med 37 inspelade poäng. Hemmalaget har dock haft det tungt på senaste tiden och har endast en vinst på de sex senaste matcherna, vinsten kom dock hemma i Umeå Energi Arena senast när Linköping var på besök.

Pixbo ligger på en fjärdeplats i tabellen och jagar trean Växjö som endast har en poäng mer. Gästerna har fyra poäng ner till Linköping på en femteplats och sex poäng till sexan Mullsjö. Det har dock inte varit helt lätt för Pixbo den senaste tiden. Under tisdagen ställdes de mot serieledande Storvreta och förlorade med 12-8, de två vinsterna innan det är två övertidsvinster - en mot tabelljumbon Team Thorengruppen och en mot Helsingborg. Trots förlusten senast så var det två spelare som hade en bra dag på planen, Max Wahlgren svarade för två mål och två assist och Daniel Calebsson svarade för 2+3.

I det senaste mötet mellan Pixbo och Dalen, den 28 oktober, fick Dalen se sig besegrade med 8-3. Inom loppet av matchens första fyra minuter hade Pixbo tagit ledningen med 3-1, och efter den första perioden stod det 5-1. Uppförsbacken blev då alldeles för stor för Dalen som nu söker revansch i jakten på den sista slutspelsplatsen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Dalen-Pixbo via SSL Play.