Thorengruppen
TTG

Tunga derbypoäng för Thorengruppen

21 januari 2018 20:05

Team Thorengruppen har haft svårt att ta poäng i årets SSL. Men under söndagskvällen kom två välbehövliga poäng in på kontot efter derbyseger mot Dalen med 3-2 efter förlängning.

Dalen - Team Thorengruppen 2-3 e. förl (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

Mål Dalen: Ketil Kronberg, Fredrik Edholm.

Mål Team Thorengruppen: Simon Sundström, Marius Pedersen, Tobias Bergfors.

Det var bra drag i Umeå under söndagskvällen när det var derby på menyn, då hemmalaget Dalen tog emot Thorengruppen. Vi bjöds på en tät derbybatalj där Ketil Kronberg öppnade målskyttet till hemmapublikens jubel.

Men Thorengruppen var laddat denna afton. Simon Sundström kvitterade i den första perioden och Marius Pedersen stod för andra periodens enda mål.

Dalen kom dock att komma tillbaka, och kämpade in kvitteringen till 2-2 genom Fredrik Edholm efter sex minuters spel i den tredje perioden. Båda lagen hade sedan bud på mål innan ordinarie tid var slut, men 2-2 stod sig och förlängning krävdes för att kora en segrare.

Där klev Tobias Bergfors fram och avgjorde för Thorengruppen, till gästernas stora jubel. Två mycket viktiga poäng för Thorengruppen i SSL-tabellens bottenkamp.