Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Formkrock i toppduons första rond

22 mars 2018 11:30
SSL-slutspelet

Täby har rest sig ur svackan - men för Endre har motgångarna fortsatt. Lagen går in i slutspelet med skilda förutsättningar och gör för andra året i följd upp i kvartsfinal.


Täby - Endre

Torsdag 19:00 Tibblehallen

Fem senaste Täby: V, V, V, V, F

Fem senaste Endre: F, F, F, F, V

Det var ett av SSL-slutspelets absolut största höjdpunkter förra våren. Kvartsfinalserien mellan Täby och Endre hade allt, gick till fem matcher och slutade med att ett enda mål skiljde duon åt. Vinnande ur holmgången var den gången Täby och nu ställs rivalerna mot varandra på nytt.

Ett femteplacerat Endre blev kvarlämnat efter att topptrion gjort sina val och tabellfyran Täby står återigen med hemmaplansfördel. Fördel har stockholmarna även sett till formen.

För efter en blytung start på 2018 och en period med sex förluster på sju matcher har laget samlat sig. De avslutande fyra omgångarna i SSL slutade alla med seger, dessutom visade Julia Croneld och Moa Tschöp klass i slutomgången. I förlängningsvinsten över Linköping (7-6) stod Croneld för fem mål och Tschöp för lika många assist.

Samtidigt som Täby växlat upp har Endres enorma kräftgång bara fortsatt. Gotlänningarna åkte för knappt två månader sedan på en tung skadesmäll på Sara Steen och därifrån har det gått utför, något som åtta förluster på de nio sista matcherna tyder på. När SSL summerades stod Endre på fyra raka nederlag och den negativa trenden måste nu brytas. Stärkande för gotlänningarna då är att den senaste tidens enda vinst kommit mot just Täby - 5-3 den 25:e februari.