Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Pixbo
PIX

Skjuter Joelsson Pixbo i sank igen?

11 april 2018 11:30
SSL-slutspelet

I de två tidigare duellerna har Sofia Joelsson varit den avgörande faktorn. Med Pixbo Wallenstam hängande på repen har målskytten nu chansen att ta IKSU vidare till SM-final.


IKSU - Pixbo Wallenstam

Onsdag 18:30 IKSU Sportcenter

Semifinalserien mellan IKSU och Pixbo Wallenstam har varit en riktig nagelbitare. Men under de två spelade matcherna har det också stått klart vad som skiljt lagen åt - Sofia Joelsson.

IKSU-forwarden, som haft en rakt igenom magisk säsong, har slagit till med det matchvinnande målet i båda mötena. I semifinal ett var det från straffpunkten som Joelsson sänkte Pixbo. När även den andra ronden slutade oavgjort klev 21-åringen fram redan i förlängningen som segerskytt.

Sofia Joelssons båda avgöranden har satt upp IKSU i ett riktigt fint utgångsläge. Med 2-0 i matcher har Umeålaget ett ordentligt grepp om semifinalen. Förra våren slutade som bekant i guldfirande för de brandgula, som nu står endast en match från en ny SM-final.

En biljett till Ericsson Globe hägrar för IKSU. Samtidigt reser Pixbo Wallenstam denna onsdag norrut med kravet på sig att vinna. "Rävarna" har under matchserien haft de klassiska marginalerna emot sig - och nu är frågan om Joelsson kan stoppas?