PIX

IKSU till final - knäckte Pixbo i sudden

11 april 2018 20:37
SSL-SLUTSPELET

Tre jämna matcher, men samtliga med IKSU som vinnare. Umeålaget är klara för SM-final efter att ha vunnit med 3-0 i matcher mot Pixbo i semifinal och under onsdagskvällen var det Iza Rydfjäll som blev matchvinnare med sitt avgörande mål fram till 5-4.

IKSU - Pixbo 5-4 e. förl (3-0, 0-2, 1-2, 1-0)

Mål IKSU: Maja Viström, Sofia Joelsson, Amanda Delgado Johansson, Julia Nordin, Iza Rydfjäll.

Mål Pixbo: Lisa Andebratt, Alicia Fylke, Frida Ahlstrand, Isabell Krantz.

Efter två raka IKSU-segrar efter straffar och förlängning var det med kniven mot strupen som Pixbo vandrade ut på planen i Umeå. Och det var kanske ett aningens pressat Pixbo vi fick se till en början. Gästerna hängde nämligen inte med i svängarna när IKSU spelade ut. Målen trillade också in och det var 3-0 redan efter 15 minuters spel.

Publiken klappade taktfast i sitt hopp om att få heja fram sitt IKSU till en ny SM-final, men Pixbo snackade ihop sig och kom ut som ett nytt lag i den andra perioden.

Man bjöd upp till kamp och stod för en stark upphämtning. 3-0 blev 3-2 i den andra perioden och i den tredje perioden kom 3-3 av Frida Ahlstrand innan Isabell Krantz kunde sätta Pixbo i förarsätet med sitt mål till 3-4.

Men IKSU kom tillbaka. Julia Nordin kvitterade till 4-4 och tvingade matchen till förlängning - för tredje gången i denna semifinalserie, och tro det eller ej, men för tredje gången skulle ISKU segra.

Det tog bara 46 sekunder innan Iza Rydfjäll prickade rätt fram till 5-4 inför ett vilt hemmajubel. Målet innebar seger, 3-0 i matcher och att IKSU är klara för final.