Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Malmö
MAL

Malmö pressat - gästar hemmasvaga Rönnby

5 januari 2018 11:30
Matchguide

Med två raka förluster innan jul har Malmö hamnat farligt nära nedflyttningsstrecket. Nu ställs skåningarna mot ett oberäkneligt Rönnby, som slog IKSU innan uppehållet men samtidigt har problem på hemmaplan.


Rönnby - Malmö

Fredag 19:00 Bombardier Arena

Fem senaste Rönnby: V, F, F, V, F

Fem senaste Malmö: F, F, V, V, F

Malmös säsong har till stora delar varit tung. Med halva SSL-serien spelad står skåningarna på fyra vinster av 13 möjliga, resterande matcher har slutat i förlust. Segrarna har dessutom kommit i klump med två raka vinstsviter på två matcher.

Närmast har dock Malmö dubbla nederlag, en svit som kom innan julvilan och som betyder en placering som elva. Ner till nedflyttningsstrecket skiljer endast tre poäng och läget börjar vara pressat. Glädjande i Malmölägret är annars att laget kan hoppas på fortsatt poängleverens av den nyblivna VM-guldmedaljören Ellen Rasmussen.

Motståndet i kvällens omstart är Rönnby, ett lag som blandat och gett under hösten. Västeråsgänget firade jul efter en stark bortavinst, 8-5, över formtoppade IKSU och just bortaspelet har gett många poäng. Hemma i Bombardier Arena har Rönnby det tyngre med bara två vinster på sex försök. Lossnar det ikväll för tabellsexan?