PIX

Gidske slog till i Mullsjös nya knock

23 mars 2018 22:15
SSL-slutspelet

Seger för tredje matchen i följd. Mullsjö har skaffat sig övertaget på Pixbo, sedan Daniel Gidske fått det att lossna hemma i Nyhemshallen.

Mullsjö - Pixbo Wallenstam 9-3 (4-0, 2-2, 3-1)

Mål Mullsjö: Daniel Gidske 2, Petter Van Keppel, Gustav Svensson, Henrik Olofsson, Johan Nygårdh, Anton Vestlund, Kasper Hedlund, Isaac Rosén

Mål Pixbo: Martin Östholm 2, Max Wahlgren

Det är fördel Mullsjö i kampen om semifinalspel mot Pixbo Wallenstam. På fredagskvällen landade västgötarna sin tredje raka triumf, en seger som grundlades redan i den första perioden. Efter att ha gått poänglös i de tre tidigare kvartsfinalerna behövde Daniel Gidske bara 48 sekunder för att hitta nätet inför hemmapubliken. Ledningsmålet gav Gidske mersmak, och en kvart senare utökade han själv till 2-0.

Det blev början på ett par magiska Mullsjöminuter. Inom loppet av 90 sekunder hade både Petter Van Keppel och Anton Vestlund fyllt på. Det gav 4-0 in till periodvilan, en tung smäll för Pixbo. "Rävarna" skulle även tvingas se problemen förvärras i en mittenakt där Johan Nygårdh och Henrik Olofsson sprang upp Mullsjö till en ledning på hela sex bollar.

Matchen var där mer eller mindre punkterad, men Pixbo lyckades ändå få stopp på läckaget bakåt. Dubbla reduceringar från Max Wahlgren och Martin Östholm skapade också visst hopp inför slutperioden. Närmare än så släpptes inte gästerna, utan istället stängde Mullsjö definitivt tillställningen med två tidiga mål.

Kasper Hedlunds 9-3 fastställde segersiffrorna och Pixbo Wallenstam behöver nu vinna hemma på söndagen för att hålla sitt slutspelshopp vid liv. Seger för Mullsjö däremot innebär avgjord matchserie, något som i så fall skickar västgötarna vidare till semifinal.