27 Apr 2 matcher

Powerplay nyckeln till Dalens vändning

15 oktober 2017 16:40
SSL Dam

IBK Dalen studsade tillbaka efter storförlusten senast, när man vände och vann borta mot Sirius. Stor hjälte i förlängningsspelet blev Linnea Nylén som i numerärt överläge sköt bonuspoängen hem till Umeålaget.

Sirius-Dalen 2-3 OT

Mål Sirius: Maja Brodin, Emma Gustafsson

Mål Dalen: Elsa Frisk, Frida Eriksson, Linnea Nylén

Efter 1-9 i Umeåderbyt med IKSU i fredags kunde IBK Dalen studsa tillbaka på söndagen.

I IFU Arena gästade västerbottningarna Uppsalalaget Sirius och tog tag i taktpinnen när Elsa Frisk blev den första periodens enda målskytt. Hemmalaget skulle dock spela upp sig och vända på tillställningen i den andra perioden när Maja Brodin och Emma Gustafsson gjorde varsitt mål.

I den tredje perioden skulle powerplay spela stor roll för gästande Dalen. När tidigare nämnda Maja Brodin visades ut tog Frida Eriksson vara på det numerära överläget, när hon på pass från Linnea Nylén satte kvitteringen drygt 4 minuter in i perioden. I slutet av den tredje akten åkte hemmalaget på ytterligare en utvisning vilket visade sig bli matchavgörande. I förlängningsspelet utnyttjade nämligen gästerna sitt powerplay ännu en gång när det var ombytta rollar. Nu var det Frida Erikssons tur att hitta fram till Linnea Nylén som fixade bonuspoängen till bortalaget.