Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Schweizisk landslagsmålvakt klar för Pixbo

27 april 2018 12:15
SSL Dam Silly

Laura Heini har haft en intensiv vecka. I helgen blev hon schweizisk mästarinna och kommande helg representerar hon Schweiz i Euro Floorball Tour. Dessutom har hon skrivit kontrakt med Pixbo Wallenstam till kommande säsong.


Tidigare under veckan kom ett pressmeddelande att Pixbos målvakt Sara Hjorting slutar sin innebandykarriär, idag meddelade klubben att ersättaren är klar.

Laura Heini är 24 år och kommer senast från Piranha Chur som blev schweizisk mästare i helgen. Heini har även ett VM-brons 2017 och ett silver i U19-VM 2012 bland sina meriter.

Nu står det alltså klart att målvakten flyttar till Sverige kommande säsong för spel med Pixbo Wallenstam.

– Som innebandyspelare har det alltid varit en stor dröm att flytta till Sverige. Jag hade chansen att besöka Pixbo Wallenstam och såg då att klubbkänslan var viktig, vilken den är för mig också. Allt som allt fick jag en väldigt god uppfattning om klubben och är nu glad att jag har bestämt mig för Pixbo Wallenstam, säger Laura Heini till klubbens hemsida.

Huvudtränare Per Tjusberg ser fram emot nyförvärvet och är även glad att de snabbt hittade en ersättare till Sara Hjorting.

– Jag är oerhört nyfiken på att se vad Lara kan prestera hos oss. Att ersätta världens bästa målvakt är förstås en uppgift som vi inte omedelbart ska lägga på hennes axlar. Men vi får en ung målvakt med internationell rutin och med en bevisat hög niva i sitt spel. Hon är driven, ödmjuk och vill hela tiden utveckla sitt spel. Det är svårt att hitta en mer lämplig efterträdare till Sara Hjorting.

Läs hela intervjun med Laura Heini på Pixbos hemsida.