JIK

Målrik tillställning - Tschöp ryckte i poängligan

11 mars 2018 19:20
SSL Dam

Det svängde fram och tillbaka och bjöds på en hel del mål när Täby tog emot Jönköping hemma i Tibblehallen, till slut vann hemmalaget med 10-9. Moa Tschöp svarade för fem poäng och gör ett ryck i toppen av poängligan med åtta poäng ned till Anna Wijk på andraplatsen.

Täby - Jönköping 10-9 (4-3,2-5,3-1)

Mål Täby: Louise Wickström 3, Julia Croneld 2, Moa Tschöp 2, Sara Attermo, Matilda Sjödin, Jennifer Stålhult

Mål Jönköping: Sofie Claesson 3, Felicia Glad 2, Micaela Lundmark 2, Cajsa Elm 2

Det var ett målrikt möte under söndagen när Täby och Jönköping drabbades samman, och det svängde ordentligt i Tibblehallen. Hemmalaget tog ledningen med 3-0 efter sju spelade minuter vilket fick Jönköping att ta time out. Kort därefter utökade Sara Attermo ledningen till 4-0 innan Jönköping skulle komma in i matchen. Inom loppet av fyra minuter hade gästerna gjort tre mål och hade uddamålsunderläge inför den andra perioden.

Jönköping började sedan mittenakten genom att göra tre mål och hade därmed krigat till sig en 6-4-ledning. Hemmalaget vägrade ge upp och Matilda Sjödin reducerade innan Felicia Glad och Cajsa Elm svarade med två snabba mål, båda frampassade av Micaela Lundmark. Inför den sista perioden var det fortsatt uddamålsunderläge, men denna gång för hemmalaget som hämtade upp till 7-8.

Den sista perioden tillhörde Täby som hade fler chanser och som dessutom tog till vara på dem. Moa Tschöp, Jennifer Stålhult och Louise Wickström såg till att Täby till slut kunde ta tillbaka ledningen och vinna med 10-9. Tschöp noterades ikväll för fem poäng och utökade ledningen i poängligan och leder nu med 71 poäng, åtta poäng före Anna Wijk med en omgång kvar att spela.