LIBK

Växjö vill kvittera i hemmaborgen

23 mars 2018 11:30
SSL-slutspelet

Linköping leder med 2-1 i matcher mot Växjö, men senast de båda lagen drabbade samman i Fortknox Arena vann hemmalaget med klara 13-6. Kan Linköping koppla ett starkare grepp om denna kvartsfinal eller ska Växjö se till att kvittera ytterligare en gång?

Växjö - Linköping

Fredag 18:30 Fortnox Arena

Ställningen i matchserien: 2-1 i matcher till Linköping

Linköping har kopplat greppet om Växjö och har nu 2-1 i matcher. Samtliga matcher i denna serien har slutat med hemmasegrar och senast östgötarna var på besök i Fortknox Arena åkte de på ett ordentligt bakslag när Växjö vann med hela 13-6.

I det senaste mötet var det desto jämnare och till slut var det Linköping som kunde vinna med uddamålet. Trots att Linköping hade en 3-0-ledning i den första perioden kunde Växjö hämta upp till 4-4 innan Eric Björk satte slutresultatet med en minut och åtta sekunder kvar av matchen.

Björk har nu svarat för tre mål och en assist på de tre tidigare mötena mot Växjö, även Oskar Hovlund, Felix Lanver och Matej Jendrisak har svarat för poäng i samtliga matcher i denna kvartsfinal. Hos smålänningarna har André Andersson, Ludwig Persson och Ted Nivestam alla noterats för poäng i de tre tidigare mötena.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Växjö-Linköping via SSL Play.