Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Falun
FAL

Supertalangen glänste - men Nilsberth sköt Storvreta i topp

16 januari 2019 21:50
SSL Herr

Gigantmötet och seriefinalen såg länge ut att vara Malte Lundmarks stora match. Med ett hattrick gav 17-åringen Falun ett drömläge. Men Storvreta hämtade ikapp, kvitterade i slutsekunderna och Robin Nilsberth sköt kvar laget på förstaplatsen.


Resultatet:

Storvreta - Falun 8-7 e.förl. (2-2, 0-3, 5-2, 1-0)

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 2, Henrik Stenberg, Victor Andersson, Valdemar Ahlroth, Albin Sjögren, Rasmus Sundstedt, Tobias Gustafsson

Mål Falun: Malte Lundmark 3, Johan Samuelsson, Rasmus Enström, Joahnnes Larsson, Alexander Hallén

Rubrikerna:

– Vilken match! Vilket drama! Vilken innebandyuppvisning! När SSL:s och världens två främsta lag drabbade samman serverades exakt allt. När 63 minuter och 56 sekunder hade spelats stod Storvreta som vinnare med 8-7 och en fortsatt serieledning.

– Vägen fram till vinsten gick genom en otrolig upphämtning. Den som satte Uppsalalaget i den sitsen var till stora delar Malte Lundmark. Faluns 17-årige supertalang kvitterade till 2-2 i förstaakten innan han skickade både 2-3 och 2-5 i nät i andra. Utöver det hade även Lundmark två bollar i nät som ej godkändes.

– Med en kvart kvar att spela var ställningen 2-5 och Falun hade greppet. Då svarade Storvreta för en explosion, gick upp till 5-5 på bara tio minuter - och hamnade sedan i underläge på nytt. Henrik Stenberg och Albin Sjögren räddade Storvreta som med 28 sekunder kvar utjämnade.

– Robin Nilsberth var till sist den som fick avgöra det här gastkramande stjärnmötet. I förlängningen klev profilspelaren fram med sitt andra mål för matchen, vilket betydde 8-7 och hjälterollen. Storvreta håller Falun bakom sig och bevakar sin förstaplats.