Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher

Fem snabba inför kvarten: Wijk mot Strandberg

28 mars 2019 15:00
SM-slutspel Dam

Ikväll startar SM-slutspelet med KAIS Mora mot Jönköping som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens lagkaptener - läs vad Anna Wijk och Gabriella Strandberg har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Wijk, KAIS Mora: – Känslan är jättebra, vi har längtat efter detta.

Strandberg, Jönköping: – Det ska bli skönt, det hör inte till vår vana, det är ju första gången för Jönköping i ett slutspel. Men det ska bli skönt att få spela matcher som gäller något igen.

Vad säger du om att möta Jönköping kontra KAIS Mora?

Wijk, KAIS Mora: – Det ska bli roligt, jag tycker att Jönköping är årets överraskning i SSL.

Strandberg, Jönköping: – Det var ganska väntat att det skulle bli Mora, vi har varit inställda på något av de fyra topplaget och att det kommer bli tufft. Men vi är väl förberedda och kommer att fokusera på det som inte funkat tidigare mot dem. Det kommer som sagt bli tufft men motiverande också.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Wijk, KAIS Mora: – Lite upp och ned, men väldigt bra stundtals. Vi har hittat rätt i många delar i spelet efter jul.

Strandberg, Jönköping: – Vi är väldigt nöjda med säsongen, speciellt hösten där vi tog alla poängen som vi hade räknat med - och kanske lite till. Sen har det kanske inte gått lika bra under våren men där vi har knytit ihop många uddamålssegrar.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Wijk, KAIS Mora: – Att fokusera på vårt spel. Vi är förberedda och vet hur vi ska slå Jönköping.

Strandberg, Jönköping: – Det är tråkigt att säga att försvaret är nyckeln. Men sedan att vi får en god känsla direkt och stämplar in och är påslagna direkt. Börjar vi matchen bra har vi alla möjligheter. En annan nyckel är också att sätta våra lägen så att de blir tvingade att fundera lite med om de ska flytta upp mer.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Wijk, KAIS Mora: – Vi vinner tre raka.

Strandberg, Jönköping: – Den slutar 3-2 till oss. Vi är ju superunderdogs, men det vore tjänstefel att säga att jag inte tror på oss. Vi kan förhoppningsvis göra något historiskt och dra det till fem matcher. Men för att inte låta allt för naiv så förstår vi att vi kommer behöva jobba stenhårt här nu.