Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Målkungen stannar: "En spelare att luta sig mot"

7 mars 2018 12:00
SSL Herr

Förra veckan sköt han på egen hand kvar Höllviken i SSL - nu väljer Pontus Karlson Martell att bli brandgult trogen. Skyttekungen har signat ett flerårigt kontrakt.


Med fem mål skickade Pontus Karlson Martell förra tisdagen AIK mot nedflyttning och Höllviken till ett nytt SSL-kontrakt. Forwardens uppvisning i Solnahallen var ytterligare ett bevis på den målfarlighet som frälst Höllviken i många år. Och fler år ska det bli, det står klart sedan klubben presenterat en förlängning med sin stjärna.

Karlson Martell har skrivit på för en fortsättning hos brandgult. Någon kontraktslängd uppges inte, men det ska röra sig om ett flerårigt avtal. Att lagets stora skyttekung blir kvar är något som är ett avgörande steg i Höllvikens arbete för att fortsätta etablera sig på SSL-nivå.

– Det är glädjande att Pontus, som är en kulturbärare, fortsätter sin satsning tillsammans med Höllviken IBF. Som tränare är han en spelare att luta sig mot då han även besitter mycket taktiska inslag i sitt spel. Jag vet hur mycket föreningen betyder för honom. Föreningen har även honom att tacka för alla de mål som han producerat för Höllviken, hyllar coachen Vidar Jonsson Wallin via brandgults hemsida.

"Har utvecklat ett starkt band till föreningen"

Pontus Karlson Martell har den här säsongen bildat en fruktad förstakedja med Daniel Persson och den evige radarpartnern Johannes Wilhelmsson. Målmaskinen öser in mål i match efter match och är trea i skytteligan med 36 fullträffar, lika många som han nådde upp i föregående säsong. 27-årige Karlson Martell har representerat Höllviken sedan juniortiden och är väldigt fäst vid de brandgula färgerna.

– Det känns mycket bra att ha förlängt mitt kontrakt med Höllviken. Under alla år som jag varit i klubben har jag utvecklat ett starkt band till föreningen. Halörhallen har blivit lite som ett andra hem och mina lagkamrater har blivit som en andra familj, med en gemenskap som jag tror saknar motstycke, berättar Pontus och fortsätter;

– Med tanke på det säkrade SSL-kontraktet fanns det till slut inte så mycket att tveka på. Jag har svårt att se mig själv ta på matchstället för ett annat SSL-lag än Höllviken så länge vi spelar på högsta nivån.