Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Allsvenskans måldrottning klar för Dalen

9 augusti 2018 16:05
SSL Dam Silly

Alva Nybjörk svarade för 37 mål i allsvenskan med Sundsvall förra säsongen, nu står det klart att måldrottningen spelar i SSL nästa säsong tillsammans med Dalen.


Alva Nybjörk är 20 år och har representerat både Timrå IBC och Sundsvalls IBF, nu väntar ett nytt äventyr för 20-åringen som skrivit sitt första SSL-kontrakt med Dalen.

– Alva är en spelare vi haft ögonen på under en lång tid. Hon har under åren i Allsvenskan med Sundsvall visat att hon är redo att ta klivet upp i SSL och vi är väldigt nöjda att hon valt att spela med oss i IBK Dalen. Det känns extra roligt att det är en spelare från Norrland vilket stärker vår Norrländska prägel på laget ytterligare, säger klubbdirektör Urban Karlsson till klubbens hemsida.

Nybjörk vann den allsvenska målligan förra säsongen med 37 fullträffar, dessutom svarade forwarden för 16 assist och svarade alltså för imponerande 53 poäng på 22 matcher.

– Det känns spännande och det ska bli superroligt att ta klivet upp i SSL och spela med IBK Dalen. Det känns som alla i laget är målmedvetna och kommer att göra sitt yttersta för att denna säsong ska bli bra, säger nyförvärvet själv.

Även tränaren Henrik Vilhelmsson ser fram emot att se 20-åringen i Dalen kommande säsong.

– Att vi nu får in Alva i laget ökar vår offensiva kraft ytterligare. Hon är en spelare som är kraftfull i spelet och har egenskaper i framförallt sista tredjedelen av planen som kommer att bli väldigt användbara för oss. Jag tror hon kommer att passa in bra i vårt lagbygge