Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Ny sportchef i Pixbo

9 april 2018 14:20
SSL Herr Silly

Pixbo Wallenstam förstärker på organisationssidan. Rikard Jonsson, med förflutet i föreningen, tar över som sportchef i herrlaget.


Rikard Jonsson tar över uppdraget som sportchef i Pixbo Wallenstams herrlag. Detta skriver klubben på sin hemsida under måndagseftermidagen.

Jonsson har ett förlutet som spelare i bland annat just Pixbo, Jönköping samt i Schweiz, men har också under de senaste nio åren varit VD för Salming Hockey AB. Under året har han också varit engagerad i Pixbos akademi.

– Med Rikard som ny sportchef markerar vi starten på en ny satsning som Pixbo Wallenstam gör på herrsidan. Målet är att vara ett stadigt lag topp fyra över tid och vinna föreningens nästa SM-guld på herrsidan, sade Pixbo Wallenstams elitansvarige Kalevi Pessi.

På sin hemsida skriver Pixbo att den nye sportchefen kommer att stärka föreningens verksamhet genom sin tidigare erfarenhet av att arbete med spelare och lag på elitnivå internationellt. Jonsson själv ser fram emot sitt nya uppdrag i Mölnlyckeklubben, vars slutspelresa denna säsong tog slut i kvartsfinalen mot Mullsjö.

– Sportchefsrollen i sig är helt ny för mig, men som i alla organisationer och lag handlar det om att hitta rätt mix av människor som vill bidra och nå samma mål. Människor måste må bra och känna förtroende för att prestera maximalt. Jag har under mina år på Salming Hockey haft förmånen att förhandla med spelare i världens bästa hockeyliga (NHL). En erfarenhet som kommer att bidra till att nå våra mål på kort sikt men även på lång sikt i framtiden, sade Rikard Jonsson till Pixbos hemsida och fortsatte:

– Det är en spännande mix av erfarenhet, ungt och gammalt där det finns en stor potential att fortsätta att utvecklas som lag utifrån lagets prestation under grundserien den gångna säsongen.