Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Helsingborg
FCH

Kohonen i fokus - Helsingborg går upp mot favoriten

15 mars 2018 11:30
SSL-slutspelet

Seriesegraren Storvreta kliver in som tydlig förhandsfavorit i SSL-slutspelet. I den första rundan väntar luriga Helsingborg, ett skånskt motstånd lett av en tidigare Storvretaikon.


Storvreta - Helsingborg

Torsdag 19:00 IFU Arena

Fem senaste Storvreta: V, F, V, V, V

Fem senaste Helsingborg: F, V, V, V, V

När Storvreta som tabelletta valde att möta sjuan Helsingborg i kvartsfinal dröjde det inte länge innan snacket drog igång. Mika Kohonen skulle gå upp i en matchserie mot den klubb där han en gång blev stor ikon, med både SM-guld och poängrekordnoteringar. Men frågar man huvudpersonen själv är det inga speciella tankar som snurrar genom den 40-årige finländarens huvud.

– Det är precis som vanligt. Det är två lag i en kvartsfinal och ett av lagen går vidare, det andra börjar sin semester. Det är klart att det var speciellt att åka dit och spela första gången mot det gamla laget. Men nu är det inga konstigheter, det är ren tävling, har Kohonen förklarat i en intervju med SSL.se.

Seriespelet avslutades starkt av Mika Kohonens Helsingborg, som vann fyra av sina fem sista matcher. I slutomgången blev det däremot förlust, mot just Storvreta med kännbara 6-10 i IFU Arena. Till samma plats ska nu Skånelaget nu återvända för att påbörja sin tuffa utmaning med att försöka slå ut seriesegraren.

Formen på Storvreta är det heller inget fel på. Den enorma segerraden på elva matcher fick visserligen ett slut i SSL:s näst sista omgång, men Uppsalalaget vann trots allt tolv av sina 13 avslutande matcher. Förstaplatsen var ett styrkebesked av Storvreta som får anses sitta i förarsätet i jakten på SM-guldet. Poängbäst i respektive kvartsfinallag i serien var Jonathan Nilsson i Helsingborg (47 p), samt Storvretas Albin Sjögren som med 70 pinnar blev hela ligans poängligavinnare.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Storvreta-Helsingborg via SSL Play.