Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Malmö
MAL

Samma poäng och båda vill behålla slutspelsplatsen

19 januari 2018 15:00
Matchguide

Sirius och Malmö har båda 17 inspelade poäng denna säsong och har de två sista slutspelsplatserna - just nu. Under lördagen drabbas de båda lagen samman och det är två lag som båda kämpar för att behålla sina slutspelsplatser i den otroligt jämna kampen runt strecket.


Sirius - Malmö

Lördag 14.00 IFU Arena

Fem senaste Sirius: F, F, F, V, V

Fem senaste Malmö: V, V, F, F, F

Sirius har gått tungt de senaste matcherna och kommer med tre raka förluster till dagens möte. Trots att hemmalaget endast tagit fem segrar denna säsong befinner de sig nu på en åttondeplats och innehar den sista slutspelsplatsen. Men för att behålla den behöver Sirius börja plocka poäng, då det bara är två poäng ned till Dalen på en tiondeplats. Under lördagen kommer Malmö på besök och någon att hålla ett extra öga på för skåningarna är hemmalagets Virve Bjerkefeldt som gjort tre mål på de två senaste matcherna.

Malmö då? Jo, de kommer med en desto finare form och kommer med två raka vinster efter att ha förlorat tre matcher i rad. Skåningarnas uppsving har gjort att man nu ligger på en sjundeplats i tabellen, med samma poäng som Sirius. Malmö har med andra ord chansen att göra ett litet ryck och på så sätt skapa lite mer andrum till Sirius, Jönköping, Karlstad och Dalen. Sirius ska nu försöka få stopp på glödheta Ellen Rasmussen och Johanna Nilsson, som tillsammans gjort fem mål och fyra assist på de två senaste matcherna (2+2, 3+2).

Sirius och Malmö har mötts en gång tidigare, trots att Malmö hade flest chanser att göra mål och hämtade upp en 3-1-underläge så var det gästande Sirius som vann med 5-4.