Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Örnsköldsvik och Lindås klara för SSL

4 april 2018 21:24
SSL

På onsdagskvällen blev det klart - Örnsköldsvik IBK på dam- respektive Lindås IBK på herrsidan spelar i SSL säsongen 2018/2019.


Örnsköldsvik IBK, dam

Efter säsongen 2010/2011 åkte man ur - sju år senare är Örnsköldsvik IBK tillbaka i svensk innebandys finrum igen. Efter en stark andraplats i Allsvenskan Norra följde ett tufft kvalspel där först Strömsbro IF besegrades över tre matcher i den första rundan - innan IBF Falun stod för dörren i den andra.

Väl mot dalalaget blev det dock en kortare historia då man först segrade med solida 10-2 i Jalas Arena. I returen på onsdagskvällen kom ännu en relativt säker seger; hemma i Skyttis Arena vann laget med 7-3 efter bland annat ett hattrick av Isabell Larsson.

Vilka som gör Örnsköldsvik sällskap kan komma att avgöras under morgondagen. FBC Kalmarsund plockade hem den första fighten mot IBK Göteborg och har därmed slagläge inför returen på torsdagskvällen.

Lindås IBK, herr

På herrsidan blev det på onsdagskvällen klart att Lindås IBK tar klivit upp i SSL.

Lindås blev det fjärde och sista laget att avancera vidare från Allsvenskan Södra och ställdes i den första play off-rundan mot Warberg i en tuff batalj. Mötet blev en tre matcher lång fight - där samtliga drabbningar slutade med uddamålssegrar och där Lindås drog det längsta strået genom stor dramatik. I den tredje och avgörande matchen klev Joakim Glaerum som hjälte och sköt Lindås vidare till den andra ronden.

Väl där stod Djurgården för motståndet - ett lag man besegrade över två matcher. Först genom säkra 10-5 hemma i Salming Arena innan man på onsdagskvällen i Eriksdalshallen i Stockholm vann med uddamålet.

Salem och Kalmarsund i den andra kvalrundan har tvingat serien till en tredje fight, efter att lagen stått för varsin stark hemmaskalp - 8-1 respektive 9-0.