Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Malmö
MAL

Regerande mästarna tar emot Malmö

21 mars 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

Ännu en kvartsfinalrepris från förra säsongen står för dörren. Regerande mästarna IKSU drabbar samman med Malmö för andra året i följd - där Umeålaget går för att upprepa fjolårets skalp, medan skåningarna är ute efter revansch.


IKSU – Malmö

Onsdag 18.30 IKSU Sport

Fem senaste IKSU: V, V, V, V, V

Fem senaste Malmö: V, F, V, F, F

Regerande mästaren IKSU kliver in i SM-slutspelet 2018 med en rykande het form. Umeålaget avslutade säsongen med 13 raka segrar vilket dock inte räckte till en förstaplats i tabellen. Topplaceringen i serien plockade som bekant fjolårsfinlisten KAIS Mora och Umeålaget fick istället nöja sig med en andraplats. Trots det kliver IKSU in som storfavoriter i slutspelet, när man återigen ställs mot Malmö FBC i en kvartsfinalserie. En repris från förra året, i vilken Umeålaget gick segrande ur med 3-0 i matcher.

– Det är ju såklart kul att vara laget som alla andra måste slå för att vinna, men jag vet inte om vi har någon vinning i år av att vi vann i fjol egentligen. Utan det känns lika kul som att spela slutspel vilket år som helst. Jag tror inte vi har någon extra vinning av att vara regerande mästare, sade IKSU:s Emelie Wibron i en intervjvu med SSL.se.

Malmö blev det sista laget att kvalificera sig till årets slutspel - och dramatik blev det ända in i det sista. Laget behövde slå Dalen och dessutom plocka samtliga tre poäng för att gå om kliva upp på åttondeplatsen. Vilket till slut också blev fallet. De ovanliggande västerbottningarna besegrades efter ordinarie matchtid och Malmö plockade således den sista slutspelsplatsen. Nu står skåningarna inför en tuff uppgift när man ställs mot de regerande mästarna från Västerbotten - samtidigt som laget också går för att revanschera sig. En stor och viktig anledning till Malmös slutliga slutspelsplats stavas Ellen Ramussen som ser fram mot en tuff duell.

– Vi kommer att jobba på de viktiga taktiska grejerna, typ lite powerplay och frislagsvarianter och lite såna grejer som kan vara väldigt viktiga i en match. Och vi behöver verkligen ta vara på dem, speciellt frislagen. Vi kommer kanske inte få lika många lägen som IKSU kommer att ha så vi behöver verkligen ta vara på det, sade Ellen Rasmussen till SSL.se.