Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Pixbo
PIX

Måstematch för Sirius i kampen om slutspel

2 mars 2018 15:00
Matchguide

Övertidsförlusten mot Mullsjö försvårade Sirius sits rejält - men hoppet om att nå slutspel lever trots allt fortfarande. Minst fyra poäng på de två återstående matcherna måste plockas - samtidigt som ovanliggande Dalen inte får vinna. Nu ställs Uppsalalaget mot Pixbo, som i sin tur slåss om tredjeplatsen.


Sirius - Pixbo

Söndag 17:00 IFU Arena

Fem senaste Sirius: F, F, F, V, V

Fem senaste Pixbo: V, V, F, F, V

Med två matcher kvar att spela är det - som väntat - en hel del dramatik kring slutspelsstrecket. Efter Dalens strafförlust mot Helsingborg tidigare i veckan hade Uppsalalaget Sirius ett gyllene läge att skapa än mer nerv i streckstriden under torsdagskvällen. En trepoängare mot Mullsjö hade inneburit att avståndet upp till åttan Dalen bara hade varit två poäng inför helgens rafflande omgång, men istället gick mötet till förlängning där västgötarna till slut kunde avgöra genom Sebastian Palmqvist.

För Sirius del måste man nu alltså plocka minst fyra poäng i de återstående två matcherna för att ta igen gapet - men detta förutsatt att Dalen inte vinner mot varesig Växjö (söndag 16:00) eller Jönköping. Umeålaget är alltså en seger ifrån att säkra en plats i det kommande slutspelet.

Som gäster i IFU Arena på söndagskvällen är Mölnlyckelaget Pixbo. För deras del handlar det istället om att spela hem tredjeplatsen i SSL-tabellen, en plats man också innehar inför helgens omgång. En poäng bakom flåsar Växjö och tätt därefter ligger också Linköping samt Mullsjö som även de fortfarande har chans att positionerna sig i toppen. Pixbo kommer till Uppsala med en tung seger i bagaget då man straffade Falun på bortaplan i tisdags. Nu hoppas laget plocka sin tredje raka viktoria och reprisera insatsen från det senaste mötet mot Sirius då man vann med 8-5 hemma i Wallenstamhallen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Sirius-Pixbo via SSL Play.