IKSU

IKSU gästar revanschsuget Pixbo i rond två

8 april 2018 10:00
SSL-slutspelet

Pixbo tappade senast en 3-1-ledning och fick se sig besegrade av IKSU med 4-3 efter straffar. Under söndagen vänder rond två till Mölnlycke och Wallenstamhallen och frågan är om det kommer krävas ytterligare en straffläggning för att få fram ett avgörande?

Pixbo - IKSU

Söndag 16:00 Wallenstamhallen

Trots att det var IKSU som hade flest lägen att göra mål senast var det Pixbo som tog ledningen. Med drygt sju minuter kvar av matchen stod det 3-1 till gästerna, men det kan gå fort i innebandy. IKSU gick hårt i de sista minuterna och det gav resultat och Sofia Joelsson såg till att ta matchen till förlängning med 53 sekunder kvar på klockan. Joelsson blev sedan stor matchhjälte efter att ha satt avgörande 4-3 på straffar.

Nu vänder semifinalen till Mölnlycke och Wallenstamhallen, och det kommer bli en minst lika jämn kamp där. Pixbo har, förutom förlusten i kvartsfinalen mot Rönnby senast, endast en förlust på hemmaplan denna säsong - mot IKSU. Bortastarka gästerna förlorade sin andra bortamatch under serien och har därefter vunnit samtliga matcher på bortaplan.

Frågan är om det kommer att avgöras efter full tid under söndagen, eller krävs det straffar ytterligare en gång?