Örebro
ORE

Stjärnduon kungar mot Örebro - stod för sex poäng

10 december 2017 18:33

Efter fyra mål och sex poäng från Joakim Olsson och Johan Eriksson tog Sirius tre poäng i bottenmötet med Örebro Kings. Vinsten innebär också att Uppsalaklubben lämnar platserna för nedflyttning.

Sirius - Örebro 7-2 (1-0, 3-1, 3-1)

Mål Sirius: Joakim Olsson 2, Johan Eriksson 2, Dan Johansson, Bobby Edberg, Kevin Söderling

Mål Örebro: Emil Lundmark 2

I bottenmötet mellan Sirius och Örebro var det hemmalagets radarpar Joakim Olsson och Johan Eriksson som skulle fälla avgörandet när Uppsalaklubben tog tre poäng och lämnade nedflyttningsplatserna bakom sig.

I den första perioden fick hemmafansen jubla efter att lagkaptenen Dan Johansson gjort 1-0. Den första perioden var jämn men i den andra satte Sirius i ännu en växel. Efter bland annat mål från Joakim Olsson och Johan Eriksson var det 4-1 till hemmalaget efter 40 minuters spel. I den tredje perioden gjorde frima Olsson/Eriksson ytterligare två baljor och de båda lag bakom det mesta i 7-2-segern. Vinsten tar Sirius upp på 15 poäng och samtidigt skickar klubben ner söndagens motståndare Örebro på nedflyttningsplats.