Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Karlstad
KAR

Tre viktiga poäng för Karlstad i bottenstriden

26 januari 2019 17:05
SSL Dam

Det var tre otroligt viktiga poäng på spel i bottenstriden när Warberg tog emot Karlstad. Efter en stark andraperiod kunde gästerna dra ifrån något och hemmalaget kom aldrig ikapp. Lördagens tre poäng gör att Karlstad klättrar två placeringar i tabellen.


Resultatet:

Warberg - Karlstad 4-8 (2-2, 0-4, 2-2)

Mål Warberg: Camilla Halldén, Sandra Hawerman 2

Mål Karlstad: Clara Ekenström 2, Luize Bilinska 2, Amanda Berggren, Frida Swahn, Adina Augustsson

Rubrikerna:

– Efter en jämn inledning där det stod 2-2 på tavlan efter de första 20 minuterna, kunde gästerna sedan rycka ifrån i mittenakten genom att ta vara på sina lägen. Drygt tio och en halv minut in i den andra perioden svarade hemmalaget för ett självmål och sedan rann det iväg när Clara Ekentröm och Frida Swahn svarade för ett varsitt mål inom loppet av en minut.

– Inom loppet av 24 sekunder i inledningen av den tredje perioden fick Warberg två bollar i nät, först genom Sandra Hawerman och det andra var ett självmål från Karlstad.

– Värmlänningarnas poängdrottningar Amanda Berggren och Luize Bilinska svarade under lördagen för tre poäng vardera. Lika många poäng svarade hemmalagets Sandra Hawerman för i form av två mål och en assist.

– Lördagens tre poäng gör att Karlstad klättrar i tabellen. Värmlänningarna lämnar tolfteplatsen och går om både Warberg och Göteborg och landar därmed på en tionde plats. Samtidigt som Warberg endast har en poäng ned till Sirius och Örnsköldsvik under strecket.