MUL

Mullsjö körde över Pixbo - igen

20 mars 2018 21:25
SSL-slutspelet

Likt det förra mötet var det Mullsjö som gasade på ordentligt, och trots att Pixbo spelade upp sig i de två sista perioderna hade de svårt att sätta sina lägen. Något som inte var något problem för Mullsjö - som vann med 11-3.

Pixbo - Mullsjö 3-11 (1-5,0-3,2-3)

Mål Pixbo: Anton Eriksson, Jens Milesson, Linus Henriksson

Mål Mullsjö: Anton Vestlund 4, Tobias Utterberg 2, Isaac Rosén, Viktor Wibring, Kasper Hedlund, Johan Nygårdh, Pelle Tarenius

Gästerna öppnade lika starkt i kvartsfinal tre som i det senaste mötet. Efter en spelade period har Mullsjö tagit ledningen med hela 5-1. Efter halva den första perioden kom Pixbos reducering, då hade Mullsjö redan svarat för två. Kort efter hemmalagets reducering visades Daniel Calebsson ut två minuter för slag. Och med en sekund kvar i det numerära överläget kom utdelningen för Mullsjö, genom Viktor Wibring. Gästerna fick in två bollar till innan den första akten var slut.

01:50 på klockan utökade Johan Nygårdh till 6-1 och inte ens minuten senare fullbordade Anton Vestlund sitt hattrick. I och med det valde hemmalaget att byta målvakt, ut klev Jon Hedlund och in kom Oskar Adler. Anton Vestlund testade Adler som efter drygt en och en halv minut fick släppa in sin första boll för kvällen - då tog Pixbo time out. Resterande tid av den andra perioden blev sedan sönderryckt av flertalet utvisningar åt båda håll, de flesta för hårt spel. Daniel Calebsson fick chansen att snygga till siffrorna på straff men missade och det stod 8-1 inför den sista perioden.

Gästerna fortsatte att trumma på och gick upp till en 10-1-ledning i början av den tredje perioden. I minut tretton svarade hemmalaget för ett litet ryck och gjorde två snabba mål på 15 sekunder, men det blev inga fler mål för Pixbo efter det. Istället gjorde Tobias Utterberg 11-3 och Mullsjö leder nu matchserien med 2-1 i matcher. Kan Pixbo hämta sig till mötet på fredag?